A walk in the park part II

Standaard

Een van de dingen die wij heel leuk vinden hier is dat je vrij gemakkelijk geweldige plekken kunt ontdekken. Je loopt tussen de villawijken maar schijn bedriegt: het natuurreservaat dat om de hoek begint herbergt een dal met een prachtige waterval en grote varenpalmen. En het is niet dat ze hier geen files kennen -vraag maar aan de echtgenoot die het gedurende de werkweek ook hier mag meemaken- maar we zijn er nu al een heel aantal keer op uit geweest zonder de gebruikelijke frustraties van weekendfiles of asociaal rijgedrag op de weg- op een enkeling na dan. Je pakt de auto en gaat. En zoveel wegen hebben ze hier niet, en je mag maar honderd, dus dat zegt wel wat, vind ik. En dan kom je dus hier terecht: Tararua Forest Park, Waiohine Gorge, waar je via een loopbrug over de rivier een prachtig natuurpark bereikt, met stokoude woudreuzen, varens en met mos begroeide bomen en keien zover het oog reikt. En watervallen.

En de kinderen hebben zich een hele poos met niks anders vermaakt dan steentjes in het water gooien en in de modder graven. En natuurlijk is het niet een en al romantiek: de auto maakt soms rare geluiden, mijn linkerbeen heeft om de een of andere reden een voorkeur bij insecten die het voortdurend lekprikken waar ik dan allergisch op reageer, dochter wordt woedend op het autostoeltje en zoonlief voert de spanning graag op door het vlak voor een steile afgrond op een krijsen te zetten omdat hij “GEEN HANDJE GEEFEN!!!” Maar hey, dat zie je op de foto niet. En na deze dag was iedereen zeer voldaan en reden we weer terug, de zonsondergang tegemoet.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Advertenties

Over carolinelikescoffee

37-jarige, dromerige en chaotische, koffie- en rodewijndrinkende,rotan-en poep-op-de-stoep hatende liefhebber van comfortfood, singer-songwriter- en klassieke muziek maar ook een goede johnnenbeat op zijn tijd, die guilty pleasures vindt in candlelight romans en roddelboekjes ,als reservebelg per ongeluk in Antwerpen belandde maar wel van nieuwe plekken ontdekken houdt, vindt dat ze nodig weer aan yoga moet doen en ooit het paardrijden weer wil oppakken, uit nood maar is gaan fietsen en lopen, de deugden van het internetshoppen heeft ontdekt maar ook graag boetieks binnenloopt, of boekenwinkels, echtgenote van haar allerliefste, moeder van een zoon van vijf en een dochter van drie-my pride and joy- schrijver; eerst mijn beroep, en nog steeds iets dat bij me hoort.

Eén reactie »

  1. die louie toch!nergens bang voor zo te zien!! Ik ben even wat achterstallige blogverhalen van jou aan t lezen! fijn fijn, dat t daar zo mooi is! en goed gaat.
    maar fijn dus om even bijgelezen te zijn. en dat nog wel op kerstavond-want geen bal op de tv hier in belgie! dus daar hoef je ook niet voor thuis te blijven haha. maar ik mis je wel hoor! laatst feestje bij anna, en was echt jammer dat gij er niet was en louie!
    liefs en take care xxxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s