LIEVE MAMA

Standaard

 Lieve mama,

 “Wij keken elkaar stomverbaasd aan, en toen was het voorbij.” Al wisten we al een poosje dat je niet meer lang te leven had, toch kwam het einde plotseling. Gelukkig was je samen met je geliefde Ruud, mijn vader, die me met deze woorden vertelde dat je was overleden. Alsnog een schok. Toen we een half jaar geleden te horen kregen dat je ongeneeslijk ziek was, heb je dat lot met opgeheven hoofd aanvaard, en geprobeerd er het beste van te maken, samen met papa, die met zo veel liefde voor jou gezorgd heeft. 

Toch nog lekker in de zon kunnen zitten in je eigen tuin, toch nog af en toe met Ruud shoppen in de stad -iets wat wij ook graag deden-, of gewoon samen de krant lezen en je favoriete detectives zien op tv en muziek luisteren. Ook genoot je nog van wandelen en de vogels en eekhoorns in de tuin. Van je kamer in de Ark wist je iets gezelligs te maken, zoals je thuis ook graag met kaarsen, beeldjes en kunst in de weer was. Je hebt je gevoel voor humor kunnen bewaren, en al kon je dan niet meer praten, je grapjes maakte je dan via pen en papier. Je hebt zelfs je twee linkerhanden overwonnen en met een Ipad overweg leren gaan, om wat je wilde zeggen, te kunnen typen.

Ik ben ook zo blij dat je de kracht hebt kunnen opbrengen op de geboorte van je kleindochter te kunnen wachten. Ik heb je eens gezegd: “Ik had haar best naar je willen vernoemen, maar ‘Johanna’ vinden we geen van allen een mooie naam.” Een hekel had je eraan! En ‘Anna’ is er toch een afgeleide van, nietwaar.

Vreselijk vond je het, dat je niet meer tegen je kleinkinderen kon praten, of met ze spelen. De dag voordat je overleed zag ik dat je dat weer eens dacht. Zonder woorden hebben we toen samen gezeten, niet wetende dat het een definitief afscheid zou worden. Je zou een heel leuke oma geweest zijn. Dat zullen we de kindjes altijd vertellen. ‘Oma is nu bij de sterren’ zeggen we tegen Louie en Anna. Lieve mama, je bent zo dapper geweest deze laatste twee jaar. Waar je nu ook bent, rust maar uit. Het is goed zo.

 Liefs, Caroline, Tom, Louie, Anna

 16 juli 2012

Mama met Louie.

 

 

 

Advertenties

Over carolinelikescoffee

37-jarige, dromerige en chaotische, koffie- en rodewijndrinkende,rotan-en poep-op-de-stoep hatende liefhebber van comfortfood, singer-songwriter- en klassieke muziek maar ook een goede johnnenbeat op zijn tijd, die guilty pleasures vindt in candlelight romans en roddelboekjes ,als reservebelg per ongeluk in Antwerpen belandde maar wel van nieuwe plekken ontdekken houdt, vindt dat ze nodig weer aan yoga moet doen en ooit het paardrijden weer wil oppakken, uit nood maar is gaan fietsen en lopen, de deugden van het internetshoppen heeft ontdekt maar ook graag boetieks binnenloopt, of boekenwinkels, echtgenote van haar allerliefste, moeder van een zoon van vijf en een dochter van drie-my pride and joy- schrijver; eerst mijn beroep, en nog steeds iets dat bij me hoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s