Aside

na een lange dag…

Een doodgewone dag uit het leven van ouders met twee kleine kinderen:

6.30: Baby wil eten. Moeder kruipt uit bed. Neemt baby mee terug in bed. Geeft voeding. 7.30: Peuterzoon wordt wakker, en gilt daarbij hard, omdat hij denkt dat hij vergeten wordt of zoiets. Moeder strompelt trap af om flesje melk te maken. Hijst peuter uit bed. Na meditatieve trap-afloopsessie van peuterzoon ( die graag over iedere tree een half uur doet, en zo rustig wakker wordt) gezellig melk drinken op de bank, met een boekje erbij. 8.00: Baby wordt wakker en wil ook weer melk.

8.15: Vieze geur stijgt op van peuter. Heeft grote drol in broek. Na die ontdekking braakt baby in grote straal melk met brokjes uit, over zichzelf, de vloer en moeder. Moeder gaat naarstig op zoek naar spuuglap om baby droog te vegen, en zichzelf. 8.20: Vader komt beneden. Ontdekt na enige minuten grote plak duivenstront op tuinmeubilair op terras, waar hij tafel wilde dekken voor ontbijt. Moet meteen verwijderd, want bijt uit. Vader in de weer met zeepsop en keukenrol.

8.30: Baby en moeder omgekleed. Moeder zorgt voor schone broek zoon, die nog met drol rondliep. Baby wil weer drinken, want honger na kotspartij. 9.00: baby uitgedronken, maar nu luiermoes tot onder haar oksels. Maar weer omkleden, kleertjes in emmer sop. 9.15: Met zijn allen aan ontbijt. Gelukkig is het weekend. Peuter smeert ondertussen alles onder de appelstroop met z’n handjes, waaronder schone kleren. Baby trekt gek gezicht, en begint weer te braken, in grote straal over terras. Vader pakt keukenrol, moeder veegt gezichtje dochter schoon, en gaat op zoek naar droge kleding. 9.45: Voortzetting ontbijt, zoon wil niet meer eten, vader boent zijn snoet schoon.

10.00: Moeder wil douchen, want constateert dat ze naar zure melk ruikt. 10.30: Gezin maakt zich klaar om naar de speeltuin te gaan. Baby heeft nog honger, maar houdt maaltijd nu binnen. 11.00: Richting speeltuin. Zoon kleeft aan been vader, want wil gedragen worden. Gaat ook gepaard met luid gegil. Oud koppel aan overkant straat kijkt geïrriteerd op, alsof bij voorbaat conclusie getrokken dat kind verwend snotjong is en oorvijg verdient. 11.45: In speeltuin. Afstand van nog geen 1 km maar liefst in drie kwartier overbrugd!

Zoon wil op ‘mommel’ (schommel) vader duwt hem zo’n drie kwartier. Zoon moet van mommel, want ander kindje wil ook. Zoon wil er niet af. Krijst.13.00: Tussen de middag. Serene rust. Peuter slaapt, baby slaapt, mama slaapt. Papa is gaan fietsen om weer zen te worden. Rond 14.30: Peuter wordt wakker, maar baby ook.  Moeder haalt peuter uit bed. Baby huilt nu. Moeder voedt baby en smeert tegelijkertijd boterham voor zoon, want nog geen lunch gehad. 15.00: Wat ruikt er zo? Peuter weer drol in broek. Papa komt thuis. Zijn beurt, want baby nog op arm moeder voor boertje. Vader gruwt van luierinhoud zoon, die teveel rozijnen heeft gegeten die er onverteerd weer uitkomen.

16.00 uur: Vader gaat zwemmen in buitenbad in het park met zoon, die je vanaf de andere kant van het park kunt horen krijsen als hij uit het water moet omdat ze beiden blauw beginnen zien. Moeder heeft rustig uurtje met slapende baby, en wandelt door park. Gaat op onderzoek uit als ze zoon hoort krijsen, die dat volhoudt tot ze weer thuis zijn. Dan volgt er nog een hoop gedoe met eten en naar bed gaan. Ooit wel eens geprobeerd een kind in bed te stoppen terwijl het andere aan je borst hangt?

Toegegeven, ondanks de chaos die nu heerst, gaat het niet iedere dag zo. Onze zoon is naast heel erg twee en daarom wel eens driftig ook heel lief, geeft zij zus kusjes en zegt ‘dank u’ als hij iets krijgt. Ik kan hem ergens mee naartoe nemen, en dan luistert ‘ie als ik zeg dat hij een handje moet geven bij het oversteken. We lezen samen boekjes als zijn zus eten krijgt,of hij speelt braaf. En de braakpartijen van die zus -puur door gulzigheid overigens- beginnen af te nemen, nu ze gewend begint te raken aan leven buiten de baarmoeder. Ja, in mijn eentje met twee gaat het nog onhandig, maar een lieve papa springt bij wanneer hij kan (zoals in het weekend). En wanneer we ’s avonds kijken naar die twee mooie gezonde kindjes, diep in slaap, verwonderen we er ons over dat het allemaal zo snel gaat. En dan hoor ik de stem van mijn vader zeggen: ‘Geniet er maar van, voor je het weet, zijn ze ’t huis uit. Je hebt ze tenslotte alleen maar te leen.’

 doodgewone dag

Advertenties

»

 1. Caro…ik kom net voor het eerst op jouw blog terecht. (Via Simone’s site ;-))….effe scrollen.
  En bij dit stuk heb ik echt tranen met tuiten gelachen!!!!!!!!
  Geniaal!!!!

  Hoop dat het heel goed met je gaat…en wie weet treffen we elkaar nog eens. Hope so!

  Liefs, Irene

  • thnx irene vr je leuke berichtje!Dank! Sorry vr de late reactie maar wij zijn net een paar weken terug van ons verblijf in Nieuw Zeeland. Laatste veertien dagen nog in de VS geweest en daar weinig bereik/internet. En thuis een enorme jetlag. Nu weer terug wennen! Heel leuk van je te horen en idd hopelijk zien we elkaar nog eens. Mss in Roermond, nog es met zn drie?Wat doe je tegen wording?Hoop alles goed met jou en de kleine!
   liefs!xxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s